علت داغ شدن بیش از حد گوشی (15 راه حل خنک کردن)
نوشته شده توسط : بهنام محمدی

آیا تا به حال گوشی شما داغ شده است و آیا دلیل آن را می دانید؟ تا چند سال پیش فقط با گوشی های قدیمی می توانستیم پیام بفرستیم یا تماس بگیریم، اما اکنون کارهای هوشمندانه و سنگین تری مانند جستجو در اینترنت، شمارش تعداد قدم ها، فیلم برداری، عکس گرفتن و ... با گوشی های جدید قابل انجام است. با انجام این کارها سی پی یو، کارت گرافیک و باتری ها گرمای زیادی تولید می کنند که باعث گرم شدن گوشی می شود. در ادامه با وب مهاجرت همراه باشید.

گاهی اوقات این گرما می تواند آسیب جدی به سیستم فنی گوشی وارد کند. بنابراین اگر گوشی به هر دلیلی داغ شد باید آن را جدی گرفت و خیلی سریع خنک کرد. این مقاله قصد دارد شایع ترین علل داغ شدن گوشی و راه های خنک شدن آن را آموزش دهد. با ما همراه باشید.

مهمترین دلایل گرم شدن گوشی

دلایل زیادی برای این سوال وجود دارد که دلیل داغ شدن گوشی چیست، اما نمی توان پاسخ دقیقی به آن داد. اما به یاد داشته باشید که اگر گوشی آنقدر داغ شود که نتوانید آن را در دست بگیرید یا صفحه لمسی را لمس کنید، نشانه خوبی نیست و اگر گوشی به سرعت خنک نشود، احتمال شکستگی یا آسیب دیدن آن وجود دارد.

علت داغ شدن گوشی چیست؟ از جمله: خرابی باتری، استفاده بیش از حد معمول، اجرای برنامه های سنگین به مدت طولانی، به روز نشدن سیستم عامل و عوامل محیطی. عوامل محیطی شامل مواقعی است که در ماشین می‌نشینید و گوشی را روی داشبورد می‌گذارید و نور خورشید مستقیماً به آن می‌تابد یا زمانی که گوشی را به کابل شارژر وصل می‌کنید و آن را روی بالش یا پتو می‌گذارید که باعث ایجاد پتو می‌شود. مانند یک عایق عمل می کند و گرمای کمی که با شارژ کردن گوشی ایجاد می شود از گوشی خارج نمی شود.

دلایل داغ شدن بیش از حد گوشی های اندرویدی

در گوشی های اندرویدی مانند سامسونگ، هواوی و شیائومی، دلیل اصلی داغ شدن بیش از حد گوشی، «باتری آسیب دیده» است. دلایل دیگری نیز وجود دارد که در ادامه به آنها اشاره خواهم کرد.

یک سری نرم افزار در گوشی های اندرویدی بیش از حد معمول از CPU استفاده می کنند. به عنوان مثال، برخی از نرم افزارهای گوشی شیائومی، مانند ویجت های بازی، بیش از حد از CPU استفاده می کنند.
روشنایی بیش از حد صفحه یکی از دلایل گرم شدن گوشی است.
اینترنت 3G در گوشی های اندرویدی باعث افزایش مصرف باتری می شود زیرا امواج اینترنت 3G انرژی زیادی تولید می کند و در نتیجه باعث گرم شدن گوشی می شود.
نصب بازی های سنگین نیز می تواند باعث گرم شدن گوشی شود.
ویروسی شدن گوشی یکی دیگر از دلایل داغ شدن بیش از حد گوشی است.
یکی از مهم ترین دلایل داغ شدن بیش از حد گوشی اندروید خراب شدن باتری است.
دلیل دیگر استفاده از شارژرهای بی کیفیت و تقلبی است.
نوسانات برق که به طور ناگهانی برق زیادی به گوشی تزریق می کند یکی از عواملی است که باعث گرم شدن گوشی می شود.
باید گفت که حل مشکلات نرم افزاری گوشی های اندرویدی راحت تر از حل مشکلات سخت افزاری است.

دلیل داغ شدن بیش از حد آیفون

احتمال ویروسی شدن آیفون ها بسیار کم است زیرا اپل اجازه نصب نرم افزارهای نامعتبر و ناشناخته را نمی دهد. دلایل داغ شدن بیش از حد گوشی های آیفون به شرح زیر است:

آسیب باتری آیفون
حجم زیاد برنامه های باز در گوشی های آیفون
حجم بالای دانلود
روشنایی صفحه نمایش آیفون بالاست و برنامه هایی مانند وای فای، بلوتوث و موقعیت مکانی به طور همزمان فعال هستند
استفاده از شارژرهای غیر اصلی
در ادامه مطلب دلایل دیگر گرم شدن بیش از حد گوشی ها را بررسی کرده ایم و بیان می کنیم:

استفاده طولانی مدت از گوشی

وقتی چندین ساعت متوالی از گوشی استفاده می کنید و غرق در بازی ها می شوید و متوجه داغ شدن گوشی نمی شوید، کارت گرافیک و سی پی یو به باتری گوشی فشار می آورند تا قدرت بیشتری برای ادامه دستورات داشته باشند. این کار باعث داغ شدن گوشی می شود و شاهد تاثیر مخرب این گرمایش بر روی مقاومت های مادربرد و باتری خواهیم بود. بسیاری از این مشکلات غیر قابل جبران هستند. این اتفاق کمتر در گوشی های قدرتمند و مخصوص بازی مانند گوشی های سامسونگ رخ می دهد. زیرا این گوشی ها قابلیت اجرای همزمان چندین برنامه سنگین را دارند. اما در هر صورت اگر قرار است چندین ساعت از گوشی استفاده کنید، در فواصل زمانی معین به گوشی استراحت دهید.

اجرای بازی ها و برنامه های سنگین

همچنین می توانید دلیل داغ شدن بیش از حد گوشی را در برنامه های نصب شده گوشی جستجو کنید. گاهی اوقات نسخه های اولیه ای که توسط شرکت های سازنده بازی و اپلیکیشن معرفی می شوند یک سری مشکلات فنی دارند که برای اجرای آن برنامه توان زیادی از گوشی می گیرد. اگر اخیراً این اتفاق برای گوشی شما افتاده است، باید به برنامه های جدیدی که نصب کرده اید نگاهی بیندازید. اگر نیاز به آپدیت دارید، این کار را انجام دهید. اگر آپدیت و اصلاحات جدیدی ندارند، بهتر است تا زمانی که نسخه جدیدشان نیامده از آنها استفاده نکنید یا نصب آنها را لغو کنید. در هر صورت هیچ بازی و برنامه ای ارزش خراب کردن گوشی را ندارد. بهتر است برنامه های خود را فقط از وب سایت های معتبر دانلود کنید تا چنین مشکلاتی برای شما پیش نیاید.

تماشای محتوا به صورت آنلاین

برنامه هایی مانند یوتیوب، نتفلیکس و اسپاتیفای می توانند باعث داغ شدن بیش از حد گوشی شوند. برای اجرای این برنامه ها روی گوشی، داده ها باید آنلاین باشند که باعث می شود پردازنده ها درگیر شوند و در نهایت گوشی ها را گرم کنند. برای دیدن محتوای آنلاین باید صفحه نمایش روشن باشد، صدا روی آخرین ولوم و روشنایی صفحه نمایش بالا باشد که از عوامل گرم شدن گوشی هستند.

روشنایی صفحه نمایش را تنظیم کنید

امروزه دور شدن از صفحه نمایش بزرگ گوشی غیرممکن است. اما روشنایی صفحه نمایش گاهی اوقات باعث گرم شدن گوشی می شود. یک صفحه نمایش 6 اینچی با رزولوشن بالا برای چندین ساعت کار انرژی زیادی مصرف می کند که از باتری گرفته می شود و به تدریج باعث گرم شدن گوشی می شود. اگر می خواهید چند ساعت از گوشی استفاده کنید و فیلم تماشا کنید، باید هر چند دقیقه به گوشی استراحت دهید و روشنایی صفحه را تنظیم کنید. تنظیم روشنایی در حد متوسط می تواند مصرف باتری را کاهش دهد و از داغ شدن بیش از حد گوشی جلوگیری کند.

نور مستقیم خورشید به گوشی

گوشی را زیر نور مستقیم خورشید قرار ندهید. اگر خارج از منزل هستید و قصد استفاده از گوشی خود را دارید، حتما به سایه بروید. همچنین زمانی که در ماشین هستید گوشی را در کیف خود قرار دهید. گرمای خورشید تاثیر مخربی بر عملکرد باتری و صفحه نمایش لمسی دارد و می تواند سرعت پردازش گوشی را کاهش داده و آن را کند کند. هر منبع گرمایی دیگری مانند بخاری نیز همین تاثیر را روی گوشی دارد. پس به محل قرارگیری گوشی دقت کنید. نزدیک بخاری، روی داشبورد ماشین، کنار پنجره و فضای باز جای مناسبی برای قرار دادن گوشی نیست.

اهمیت باتری گوشی

اهمیت باتری در این است که سی پی یو، کارت گرافیک، صفحه نمایش لمسی و تمامی قطعات موبایل عملکرد و توان پردازشی لازم را از باتری دریافت می کنند. حالا وقتی این قطعات زیاد کار می کنند یا نیاز به انرژی بیشتری دارند نیاز به باتری دارند و باتری کم کم داغ می شود و خیلی وقت ها دقیقا دلیل داغ شدن گوشی همین است! بنابراین برای داشتن عملکرد معقول و متعادل گوشی تا حد امکان سعی کنید موارد زیر را انجام دهید:

شارژ گوشی تا 80 درصد
برای شارژ از کابل اصلی گوشی استفاده کنید
عدم استفاده از گوشی در هنگام شارژ
قرار دادن گوشی روی میز شیشه ای، چوبی یا پلاستیکی هنگام شارژ
هنگام شارژ شدن گوشی گرم می شود:
گرم شدن گوشی هنگام اتصال کابل شارژ طبیعی است. البته گوشی گرم میشه نه داغ. داغ شدن بیش از حد گوشی همیشه باعث نگرانی است و باید مراقب آن بود. گوشی هایی که هنگام شارژ داغ می شوند بیشتر به دلیل خرابی باتری، کابل شارژ بی کیفیت یا مشکلات در درگاه اتصال شارژر است. به همین دلیل لازم است از کابل شارژر اصلی گوشی خود استفاده کنید. در صورت مفقود شدن یا خراب شدن شارژر اصلی باید شارژر اصلی را از نمایندگی تهیه کنید زیرا باتری گوشی شما بسیار ارزشمند است و آسیب آن به کل گوشی آسیب می رساند. هنگام خواب شبانه گوشی را شارژ نکنید، نه به این دلیل که وقتی گوشی برای چند ساعت 100% شارژ می ماند، آسیب می بیند، بلکه به این دلیل که هنگام خواب متوجه داغ شدن گوشی نمی شوید. اگر باتری برای چند ساعت 100% بماند، هیچ کاری نمی کند.

تنظیمات گوشی، علت داغ شدن گوشی

روشنایی صفحه نمایش، استفاده از والپیپر متحرک، ویجت های زیاد و فعال شدن سایر قابلیت های غیر ضروری در انواع گوشی ها باعث گرم شدن گوشی می شود.

ضربه زدن یکی از دلایل داغ شدن بیش از حد گوشی است
ضربه زدن به گوشی باعث آسیب به قسمت های داخلی گوشی و داغ شدن آن ها می شود.

استفاده طولانی مدت از دوربین گوشی یکی از دلایل داغ شدن بیش از حد گوشی است
وقتی فیلمبرداری را با گوشی خود شروع می کنید، تمام ظرفیت گوشی به یکباره استفاده می شود. از لنز دوربین گرفته تا کیفیت نمایشگر و هارد و این باعث می شود فشار زیادی به گوشی وارد شود و سپس داغ شود. بنابراین پس از فیلمبرداری به گوشی استراحت دهید تا خنک شود، همچنین کاهش روشنایی صفحه هنگام فیلمبرداری باعث کاهش فشار روی گوشی می شود. اگر بعد از فیلمبرداری گوشی همچنان گرم می شود، بلافاصله با خدمات پس از فروش تماس بگیرید و با آنها مشورت کنید. همچنین همیشه از یک فروشنده معتبر که به شما گارانتی معتبر می دهد، گجت، گوشی، لپ تاپ و ... بخرید. برای خریداران خود گارانتی معتبری ارائه می دهد و هزینه اضافی برای این کار دریافت نمی کند.

 

منبع: avast




:: موضوعات مرتبط: فناوری , ,
:: بازدید از این مطلب : 79
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 6 ارديبهشت 1402 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: